Chci darovat

„Naše společnost dlouhou dobu hledala způsoby, jak efektivně pomáhat v našem regionu. Rádi jsme využili příležitosti spojit své jméno s Ústeckou komunitní nadací. Stali jsme se partnery programu v oblasti vzdělání. Naší snahou je dát mladým lidem šanci, aby mohli, v co možná nejlepších podmínkách, rozvíjet své nadání a naplňovat své sny. Chceme těm, kteří z různých důvodů nemají stejnou startovní pozici, umožnit rozvíjet jejich vzdělání stejným způsobem, jako mohou ostatní.“

Zdeněk Mráz, obchodní ředitel děčínské společnosti ARMEX ENERGY, partner programu „Vzdělání pro všechny“

„Pro systematickou spolupráci s Ústeckou komunitní nadací jsem se rozhodla zejména proto, že se domnívám, že dárcovství a podpora filantropie je důležitá věc. Každý by se měl v rámci svých možností podílet na realizaci užitečné a dobré věci. Díky úzké spolupráci s nadací a podporou konkrétních projektů mohu pomoci realizovat zajímavé aktivity v regionu, kde žiji, a mít dobrý pocit z účelně vynaložených finančních prostředků.“

Andrea Bednářová, jednatelka společnosti ENVIROCONT s.r.o., partner programu „Nestůj s rukama za zády“

„Ačkoliv kvůli podnikatelským aktivitám žiji v Praze, mám silný vztah k Ústecku a Děčínsku, odkud pocházím. Plně si uvědomuji, že je to region, který se potýká s mnoha problémy. Na druhou stranu, zde žije množství lidí, kteří se snaží toto místo měnit k lepšímu. To byl jeden z mnoha důvodů, proč jsem se rozhodl spolupracovat s Ústeckou komunitní nadací. Nadace je pro mě subjektem, který umí tyto lidi vyhledávat a podpořit je v jejich úsilí. A já jsem hrdý, že mohu podpořit jejich úsilí finančními prostředky, které jsou efektivně spravovány a směřovány tam, kde jsou nejvíce potřeba.“

Michal Košek, CEO společnosti eMan a.s., partner programu „Nestůj s rukama za zády“