Byla spuštěna veřejná sbírka na šikmou věž

In Novinky by katkavalesova

Symbolicky na svátek Marie, jsme spustili veřejnou sbírku na znovuzpřístupnění jedné z nejšikmějších věží v Evropě u gotického kostela Nanebevzetí Panny Marie v centru Ústí nad Labem. Umožnilo nám to rozdělení celého záměru do dvou částí a to renovace stávajících prostor věže a stavbu samotné moderní přístavby, která nahrazuje původní schodiště. Veřejná sbírka je určena na pokrytí nákladů spojených s opravou vnitřku gotické věže.

Dle sestaveného rozpočtu se náklady budou pohybovat mezi 2,5 až 3 mil. korun. Lidé, kteří chtějí přispět, mohou poslat například dárcovskou smsku ve tvaru DMS SIKMAVEZ na telefonní číslo 87 777, zaslat finanční obnos na číslo účtu sbírky 1359967028/5500 či si „zakoupit“ schod ve výši 25 000 Kč. Veškeré informace najdou zájemci na stránkách www.komunitninadace.cz/sikmavez.

Stavba moderní přístavby, která ještě na konečné schválení čeká, bude následovat. Autorem obou studií je známý architekt Martin Rajniš a jeho architektonická kancelář.