Technowizz: Studenti z Chomutova a Jablonce si rozdělí 120.000 korun

In Novinky by katkavalesova

Chudeřice/Teplice – Vítězi soutěže Technowizz pro nadané studenty technických oborů jsou týmy žáků ze středních škol v Chomutově a Jablonci nad Nisou. Nejlépe zvládli jedno ze zadání, které pro ně připravili zaměstnanci AGC Automotive Czech v Chudeřicích, která soutěž pravidelně vyhlašuje. Studenti si za návrh řešení rozdělí finanční odměnu v celkové výši 120.000 korun. Šeky si dnes studenti a zástupci škol převzali z rukou generálního ředitele AGC Automotive Czech Luďka Steklého a zástupců Ústecké komunitní nadace, která je spolupořadatelem soutěže.

Luděk Steklý, generální ředitel AGC Automotive Czech: „Smyslem naší soutěže je podpora šikovných, technicky nadaných lidí v regionu. Všichni v průmyslu dlouhodobě pociťujeme nedostatek takovýchto lidí. Jsem proto rád, že můžeme jako firma alespoň částečně pomoci vyhledávat nové talenty, kteří se možná za pár let stanou součástí některého průmyslového podniku. Gratuluji vítězným týmům za skvělou práci. Děkuji ale také všem mladým lidem, kteří se do soutěže nebáli přihlásit. I když to tentokrát nevyšlo, věřím, že se jim to podaří třeba příští rok.“

Společnými vítězi soutěže Technowizz se letos staly dva týmy studentů, jeden ze SPŠ technická Jablonec nad Nisou a druhý ze SPŠ a VOŠ Chomutov. Oba týmy řešily shodné téma, kterým bylo „Návrh elektrického ovládání pohybu kamery pro kontrolu prasklého síta“. Mezi sebe si tak rozdělí finanční odměnu 120.000 korun. Do letošního ročníku soutěže Technowizz se přihlásilo osm týmů ze čtyř technických škol. Vedle dvou vítězných to byly ještě školy SOU a SOŠ Kladno Dubská a Střední škola AGC Teplice. Volit mohli mezi pěti technickými úkoly. Organizaci soutěže zajistila Ústecká komunitní nadace, která je nejstarší komunitní nadací v ČR.

Další informace najdete zde.