Déšť, studený vítr a teplota nepřekračující 13 °C. Takové počasí panovalo ve středu 22. května 2013 na hřišti Golf Janov, České Švýcarsko. Však ani to neodradilo tři desítky hostů II. dobročinného golfového turnaje, aby nevyrazili na golfový trávník a nepodpořili tak dobrou věc. Mezi nimi byli například již podruhé zástupci Americké ambasády či Petr Janouch, známý komentátor NBA. Ten se stal i absolutním vítězem golfového turnaje a na rok mu byla propůjčena unikátní skleněná trofej z dílny Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské Kamenický Šenov, jejíž autorkou je absolventka školy Lenka Němcová.

Výtěžek turnaje překonal očekávání a dosáhl výše 80 000 Kč. Prostředky nadace použila na podporu projektů místních neziskových organizací, které se snaží přispět k posilování sounáležitosti a vztahu k místu, kde žijeme, k jeho oživení aktivním zapojením místních lidí a k zvýšení jejich zájmu o veřejný prostor a spoluodpovědnosti za správu věcí veřejných.

Výtěžek z turnaje: 80 000 Kč

Foto: Pavel Matoušek