Nadace rozdělila téměř 400 000 Kč

In Novinky by katkavalesova

V úterý jsme slavnostně předali zástupcům jedenácti neziskových organizací symbolické šeky ve výši 399 908 Kč. Nejvyšší příspěvek ve výši 100 000 Kč obdrželi zástupci ze Spolku pro obnovu kaple Botschen, který využijí na opravy stropu této zapomenuté secesní kaple z konce 19. století. Finanční prostředky půjdou také na obnovu sochy sv. Jana Nepomuckého z r. 1719 a na obnovu centrálního kříže na bývalém arnultovickém hřbitově. Upravovat zahrádky či veřejná prostranství se chystají v Centru dětí a mládeže Česká Kamenice, v Mateřské škole Lahošť a nebo v Terezíně.

Zelenou také dostaly Střekovské matky s celoročním pásmem aktivit nebo doprovodný program festivalu Jeden svět 2019 pořádaný již po několikáté Člověkem v tísni. Všechny podpořené projekty mají za cíl pomoci budovat vztah s místu, kde žijeme.

Seznam všech podpořených projektů najdete zde.

Generálním partnerem programu je Fond Renesance Martina Hausenblase. Dále společnosti ENVIROCONT s.r.o., Greif Czech Republic a.s., NYYLO a.s. a Surgipa Medical, spol. s r.o.