HENNLICH podpoří 100.000 korunami rozvoj v Litoměřicích

In Nezařazené, Novinky by katkavalesova

Dárcovský fond HENNLICH věnuje letos na podporu neziskových aktivit v Litoměřicích 100.000 korun. Firma vyhlásila 17. grantové kolo fondu Litoměřice – live city jsi ty. Mladí lidé ve věku 15 až 25 let z Litoměřic mohou žádat o podporu až 8000 korun na své neziskové projekty. Stačí do 5. dubna vyplnit on-line formulář s žádostí na tomto odkazu. Dárcovský fond HENNLICH spravovaný naší nadací za 16 let fungování podpořil přes 200 projektů částkou přesahující milion korun.

Pavel Šumera, ředitel firmy HENNLICH: „Letos je to 30 let, co je naše firma součástí života v Litoměřicích. Větší část našeho fungování aktivně podporujeme neziskové projekty mladých lidí prostřednictvím našeho Dárcovského fondu HENNLICH. Do vyhlášení letošního ročníku zasáhla pandemie koronaviru. Mladí lidé se nepotkávají, nechodí do školy. Věřím však, že se najde dost z nich, kteří budou mít zájem město rozhýbat i v této nelehké době. Držím jim při tom palce.“

Mladí lidé ve věku 15 až 25 let žijící či studující v Litoměřicích mohou žádat o podporu na své neziskové projekty ve výši až 8.000 korun. Uzávěrka pro doručení žádostí je v pondělí 5. dubna. „Žádost je možné vyplnit v elektronickém formuláři na webu komunitní nadace. Vítězné projekty, které získají finanční podporu, pak vyhlásíme na konci dubna,“ uvedla ředitelka Ústecké komunitní nadace Kateřina Valešová. Na realizaci pak budou mít vítězné projekty rok, přesně do 14. května 2022.

Projekty mohou mladí lidé samostatně, ve skupinách či spolcích předkládat v několika tematických okruzích. „Bude to ochrana životního prostředí, kultura, sportovní aktivity, vzdělávání či pomoc sociálně slabým a skupinám zasaženým COVID-krizí,“ uvedla Kateřina Valešová. Formulář žádosti o nadační příspěvek zájemci najdou zde.