Chci darovat

V roce 2005 založila firma Hennlich Industrietechnik, spol. s r.o.
(dnes HENNLICH s.r.o.) dobročinný Fond Hennlich, jehož základní program nese název „Litoměřice – live city jsi ty“ a je zaměřen na podporu aktivit mladých lidí ve věku 15 až 25 let na Litoměřicku.  [x_counter num_end=“231″ text_above=“Podpořeno celkem“ text_below=“projektů“][x_counter num_start=“1130600″ num_end=“1130934″ text_above=“Rozděleno celkem“ text_below=“korun“]

Letní tenisový kurz pro děti a mládež
Cílem projektu je zprostředkovat a naučit děti základním tenisovým dovednostem. Naučit je tenisovým úderům, správnému tenisovému postavení, ale i takovým věcem, jako je správné počítání tenisového zápasu, či znalostem v oblasti tenisu a sportu.

Příklady podpořených projektů z programu „Litoměřice – Live city jsi ty“

Základní umělecká škola Litoměřice (5 000 Kč)
Litoměřická letní filharmonie 2015
Litoměřická letní filharmonie je společné hudební těleso talentovaných žáků ZUŠ Litoměřice a Musischule des Landkreises Meißen a jejich učitelů, a nově také dalších hudebních škol litoměřického a míšeňského regionu. Žáci spolu stráví jeden květnový víkend, kdy nazkouší vybraný repertoár, který pak předvedou na závěrečném koncertu v letním kině v Litoměřicích na Střeleckém ostrově.

Slavoj Litoměřice, z.s. (5 000 Kč)
Štít města Litoměřic
Jachtařský závod Štít města Litoměřic je pravidelně pořádaný závod sportovních a kajutových plachetnic pořádaný v Litoměřicích na Labi a nad jezem v Kopistech. Závod slouží k měření sil mezi závodníky napříč věkovým spektrem – děti, mládež, dospělí i důchodci. Vedle samotného závodu jde i o předávání zkušenosti napříč věkovými kategoriemi – staří mladým, zkušenější méně zkušeným – a propojení vazeb mezi generacemi jachtařů.

Ing. Hana Lísalová (5 000 Kč)
„S Klokánkem na koně pošesté“
Cílem projektu je pro děti z FOD – Klokánek uspořádat den plný zábavy, na který nezapomenou. Na jedné straně se žáci naučí vypracovat projekt a vytvoří program pro děti z FOD – Klokánek. Na straně druhé zažijou tyto děti výjimečný den na ranči 3V v Třebušíně.

Potápěčský klub Kraken Litoměřice p.s. (5 000 Kč)
Ekoakce
Ekoakce je každoročně pořádaná úklidová akce klubu potápěčů Kraken na pomoc jezeru v Píšťanech u Litoměřic. Cílem projektu je očista jezera od civilizačního odpadu, jak na břehu, tak i pod vodou. O programu Litoměřice – Live city jsi ty